Idea Management

Quick navigation

Language switch

Introductiewww.ideamanagement.nl richt zich op het managen van ideeŽn in de ruimste zin van het woord. Naast het opzetten en/of updaten van ideesystemen (core business) voor bedrijven en instellingen, geeft ww.ideamanagement.nl ook advies, lezingen, presentaties en workshops met betrekking tot Ideamanagement & Co Creation.

Verder worden ook seminars, congressen en ideeŽnacties georganiseerd. Stuwende kracht hierachter is Renť Blok, ruim 40 jaar werkzaam in de ideeŽnwereld. Zijn unieke ideeformule en unieke manier van aanpak heeft geleid tot het genereren van vele duizenden ideeŽn en miljoenen euro's aan besparingen.In 2000 was hij de bedenker en organisator (initiator) van het allereerste Internationale IdeeŽncongres in het Atlantic Hotel in Kijkduin en een enorme hit.

In 2001 werd het systeem van deze ideamanagement-formule door de Universiteit van Nijenrode gekozen tot Best Practice van alle bedrijven in Europa. Een presentatie bij Coca Cola in Orlando, Florida USA vindt vervolgens plaats op uitnodiging van globalideas.com

In 2002 was hij de Key Note speaker op het Fraport Ideamanagement Forum in Frankfurt.

In 2003 combineert Renť Blok Facility Management & Ideamanagement op een zeer bijzondere en creatieve manier. Ook is hij de Key Note Speaker zijn op het jaarlijkse Carrť d'Innovation in Parijs op uitnodiging van het Franse Ideacenter & Renault.

In 2004 sluiten www.ideamanagement.nl en rentabrain.no (Johannes Michielsen, Kroderen, Noorwegen) een samenwerkingsverband. Zij schrijven het paper Ideamanagement & Co Creation Amazing PERFECT MATCH en implementeren Oslo Idea.

In 2005 wordt Renť Blok lid van het Bestuur van het Nationaal IdeeŽncentrum waar alle bedrijven van Nederland met een IdeeŽnsysteem zijn aangesloten. Speerpunt is om nog meer leden te werven voor het Nationaal IdeeŽncentrum. Bij ARBONED wordt IdeeŽnmanagement onder de naam BRILJANT opgezet in samenwerking met www.ideamanagement.nl

 


In 2006 verschijnen er artikelen omtrent het IdeeŽnmanagement op het Management Web met een bereik van 125.000 leden en verschijnt er een artikel in het blad Eventview schrijft een artikel omtrent www.ideamanagement.nl

In 2007 gaan VC Business Company en www.ideamanagement.nl samenwerken en starten zij het Dutch Center of Innovation. Zij houden houden een presentatie voor de Europese Innovatie Commissie in Brussel en wordt de eerste stap gezet naar het European Innovation Center.

In 2008 geven Renť & Johannes workshops in Noorwegen & Engeland in het kader van het European Innovation Center en bedenken zij ADM Ideamanagement. Samen met softwaregoeroe Harry van der Wees van www.SWH.nl werken ze mee aan een nieuw The Ideamanagement Information System TIMIS. TIMIS is een stuk maatwerk en verstrekt de Ideamanagers unieke Management Informatie. Meten is in ideeŽnland nog altijd weten.

In 2009 wordt Renť Key Note Speaker bij het IdeeŽncentrum en geeft lezingen op de Introductie- cursus. In Europees verband geeft hij samen met Johannes Michielsen een Idea Playshop voor de Gemeente Oslo. In de maand mei wordt de ideeŽnactie TIJD VOOR DUURZAAMHEID gehouden.

Ook zijn er workshops bij Rijkswaterstaat & de Belastingdienst. Samen met het IdeeŽncentrum organiseert hij de Nationale IdeeŽn Dag 2009 met als Key Note Speaker uit Canada van Innovation Transfer BERNIE SANDER. Renť wordt tijdens deze Nationale IdeeŽn Dag gekozen tot Erelid van het Nationaal IdeeŽncentrum en ontvang uit handen van Bernie Sander de Lifetime Achievement Award.

www.screenhouse.nl, Innovation Transfer, www.IdeeŽncentrum.nl, www.SWH.nl, Fox Beveiligings & www.ideamanagement.nl zijn de creatieve bedrijven op de Innovatieve IdeeŽnmarkt.

In 2010 viert www.ideamanagement.nl het 10 jarig bestaan en zijn er diverse Orange Paper Workshops bij Tence Uitzendbureau plus een Idea Consultancy bij FUJI Nederland met als thema creatieve Beloningssystemen. De posters Ideakillers & Ideathrillers vinden gretig aftrek en worden gebruikt door vele moderators in het land. Renť is te gast bij Rob Langeveld van het programma "Gesprek van de Dag" van station RTV West en geeft live op de radio zijn visie op Ideamanagement in Nederland.


In 2011 wordt gestart met de Workshops Co Creation. Holland Branding is de eerste in de rij en dat is gelijk een hit. In een dagdeel een ware stroom aan bruikbare ideeŽn met een overname van 25%. Met de invoering van Co Creation wordt er een nieuwe stroom op suggesties bedacht. Samen met partner Johannes Michielsen uit Noorwegen wordt het idee om een nieuw paper te schrijven geboren op de Quist Uitgeversdag op de Universiteit van Nijenrode. De nauwe samenwerking met het IdeeŽncentrum wordt uitgebreid met een workshop ten behoeve van de Zorginstelling Careyn. Voor het Zweedse Bedrijf RH en het Noorse bedrijf HAG wordt een Orange Paper sessie bedacht en uitgevoed. Er volgen diverse Workshops Ideamanagement & Co Creation en Innovatie krijgt een enorme boost. Bij het Network Operations Center van KPN in Hilversum wordt er voor ThreeB van Ferry Franssen een presentatie gehouden. Uit Dubai komt het verzoek voor de creatie & implemenatie van Dubai Ideamanagement.

In 2012 komt er een samenwerking met Naam en Faam tot stand. Ook worden de banden met het IdeeŽncentrum aangetrokken. In samenwerking met UK Ideas & Sparring Partner Innovation Transfer van Bernie Sander ontstaat er Global Idea Management met een Internationaal congres in het vooruitzicht. Ideamanagement helpt de Wageningen Universiteit met de start van hun Ideesysteem FB IDEE en is er een Masterclass Ideamanagement in Amersfoort. De Idea-Academy raakt meer en meer in trek.

In 2013 wordt er in samenwerking met het Landelijk IdeeŽncentrum een nieuw Module Ideamanagement bedacht voor beginnende en ervaren Ideamanagers . Op de landelijke IdeeŽndag in Zwolle bij Enexis is ideamanagement.nl een van de sprekers. FB IDEE ziet het licht bij de Wageningen Universiteit en is gelijk een hit.

In 2014 komt de samenwerking met Oscar van Lingen goed op dreef en gaat de Basismodule Ideamanagement van start en kan men zich inschrijven via http://fmquest.nl/workshops/van-stoffige-ideeenbus-naar-proactief-idea-management en is het doel om weer veel bedrijven en instellingen enthousiast maken over ons Idee verhaal en zal FB IDEE verder worden uitgebouwd.

De samenwerking met het Landelijk IdeeŽncentrum en Norway Rentabrain van Johannes Michielsen wordt gecontinueerd en ook de samenwerking met Harry van der Wees van SWH Automatisering is een hit.

De samenwerking met het Landelijk IdeeŽncentrum en Norway Rentabrain van Johannes Michielsen wordt gecontinueerd en ook de samenwerking met Harry van der Wees van www.swh.nl blijft een homerun.

In 2015 zijn er weer Basismodules Ideamanagement in samenwerking met Oscar van Lingen van FM Quest. Johannes Michielsen van Norway Rentabrain reist samen met Rene Albert Blok naar Vero Beach Florida en er worden weer nieuwe creatieve Workshops bedacht zoals de Pink Idea Sessions. De samenwerking met softwaregoerie uit Veeningen Harry van der Wees van www.swh.nl loopt gewoon door en ook FB IDEE is en blijft een hit. Voor de Gemeente Hollands Kroon wordt Hollands Kroon Ideation bedacht en leveren de Pink Idea Presentation & de Pink Idea Session Hollands Kroon nieuwe ideeen en nieuwe inzichten op. De laatste Pink Idea Session gaat in samenwerking met Oscar van Lingen van FMQuest.

In 2016 blijft de vraag naar de Pink Idea Sessions groot en volgen er sessies bij de Overheid in Nederland en Noorwegen. Vanuit de private sector zijn er hits bij Beta stoelen & Nice Price Office. Daarnaast zijn er weer nieuwe Paarse Krokodillen IdeeenActies wat een combi is tussen het Ontburocratiseren & Innoveren.

FB IDEE wordt in 2016 RVO IDEE het het RVO Innovatiecafe wordt bedacht en gestart. In het RVO Innovatiecafe kunnen medewerkers Brainstormen over Ideeen en dat is een hit. De week van het Rijzende Idee wordt eraan toegevoegd en wordt erg goed ontvangen.In totaal 250 nieuwe RVO Ideeen een een bruikbaarheid van 25% en dat is een record in Nederland.

In 2017 gaan FB IDEE & RVO IDEE door met acties zoals Tijd voor Creativiteit, Tijd voor Duurzaamheid & Tijd voor Slimmer Samen Werken en werkt de RVO IDEE WERKGROEP aan allerlei Innovaties. De teller staat nu al op ruim 400 ideeŽn en we gaan door naar de 500. Elk 50ste idee ontvangt een Creatieve IDEA CAKE en elk overgenomen Idee een heuse RVO IDEEEN MOK gevuld met snoep. Op Intranet verschijnt elke week een RVO IDEEEN BLOG en een Quote over Innovatie, Creativiteit en/of Ideamanagement. Er is zelfs een Pink Idea Session voor een Zwemclub in Den Haag en dat levert in een paar uurtjes ruim 100 ideeŽn op waar de Zwemclub echt verder mee kan en zo blijkt dat Ideamanagement echt overal toepasbaar is en blijft.

In 2018 gaat ook de zorg aan de haal met FB IDEE en koppelt dit weer aan Hostmanship. Rene Blok & Oscar van Lingen gaan aan de slag met Ipse Idee en dit is een hit. Rene Blok & Hans Michielsen slaan de handen ineen en ook de Brandweer heeft interesse in FB IDEA. De Pink Idea Sessions leveren op maar het werken met themaís is toch wel een Homerun. In de week van de Duurzaamheid wordt de actie SLAG JE SLAG MET EEN GOED IDEE bedacht en voor een goed Duurzaam Idee was er een heuse RVO Idea Dopper en dit levert 1000 ideeŽn op met een bruikbaarheidspercentage van 10 procent maar nog veel belangrijker een enorm beseft omtrent het thema Duurzaamheid. Er zijn alleen maar goede en iets minder goede IdeeŽn en het blijkt dat er nog altijd heel veel Creativiteit en Innovatie is onder de medewerkers. Innoveren is echt te leren!!!!

In 2019 blijven de themaís Slimmer Samen Werken en Duurzaamheid unieke themaís maar doen we ook samen met Kim Spinder & Maik de Boer het thema MO team in beweging en is #movoorrvo een trending topic. Een nieuw fenomeen zijn de SUMMER IDEA DEALS en dat is een speciale zomer idee actie waar bij het leukste idee een fles CK ONE SUMMER krijgt en bij de introductiecursus is het vooral DENK MET ONS MEE MET JOUW IDEE en krijgen de idee inzenders een iphone cleaner. Wanneer het team idee wordt overgenomen een IDEE Snoeppot en bij elk 100ste idee een IDEE slagroomtaart. Ideamanagement leeft als nooit tevoren maar dien je wel steeds met nieuwe themaís en acties te komenÖ.

In 2020 komen de Smartphone cleaners als IDEE incentive en blijken de Nederlandse Doppers als IDEE incentive nog steeds een Homerun. De Pink Idea Sessions worden digitaal in verband met het Corona verhaal maar de Ideeenstroom blijft op gang. In onze actie Tijd voor Duurzaamheid is er zelfs voor een toegepast Duurzaam Idee een heus potje honing van de 100.000 Bijen op onze daken in Den Haag en Utrecht en ook dit blijkt aan te slaan. We passen ons continue aan maar het blijft gewoon lekker doorlopen en dat na 40 jaar Ideeenwerk. It is a pleasure working with IDEAS!!!! Amazing!!!!

In 2021 werkt Nederland nog steeds massaal thuis maar loopt de Innovation Challenge als een tierelier en komen er nog altijd veel ideeen binnen. Voor een goed Duurzaam Idee is er een potje Duurzame Honing van ons eigen Bijenverhaal in Utrecht. Uiteraard zijn de Doppers & de Smartphone cleaners nog steeds een Homerun en is elk idee nog steeds ok!

In 2022 wordt RVO IDEE verder uitgebreid met BHV IDEE en ISMO IDEE en blijken de Ideekaartjes nog altijd een Homerun. Het idee van de bijen op het dak en gratis fruit voor het personeel blijken de toppers en dus is niets te gek.

In 2023 worden de Hostmanship Idee Sessies opgestart met de Belastingdienst en worden er vooral ideeen van de werkvloer opgehaald. De bruikbaarheid stijgt naar 20%. Verder zijn de themaís Inclusiviteit & Vitaliteit erg in trek en wordt er ingespeeld met de Pink Idea Sessions.Ideamanagement is life, the rest details…

Rene Albert Blok


www.ideamanagement.nl